Komt een tand implantaat goed van pas?

Voor veel mensen kan een tand implantaat goed van pas komen om gebruik van te maken. Een implantaat zorgt er namelijk voor dat het mogelijk is om je gebit te verbeteren. Als je te maken hebt met ongezonde tanden of tanden die er niet goed uitzien, kan een tand implantaat goed van pas komen. 

Wat is een tand implantaat?

Als eerste is het natuurlijk belangrijk om ervoor te zorgen dat je weet wat een tand implantaat precies is. Het is een soort schroef die in je gebit geplaatst wordt. Deze schroef neemt de functie van een tandwortel over. Op die manier is het mogelijk om een stabiele basis te hebben om een prothese overheen te plaatsen. 

Deze implantaten worden gemaakt van titanium. Dit is een metaal dat je lichaam niet afstoot. Doordat je lichaam dit metaal niet afstoot, is het mogelijk voor je bot om tegen het metaal aan te groeien. Hierdoor krijg je geen ontstekingen en blijft het implantaat ook goed vastzitten. 

Wanneer komt een tand implantaat van pas?

Een tand implantaat kan in verschillende situaties goed van pas komen. Als je te maken hebt met ongezonde tanden of tanden die er niet goed meer uitzien, kan een implantaat ervoor zorgen dat er een prothese overheen geplaatst kan worden. Zo kunnen er specifieke tanden vervangen worden met een prothese, maar soms wordt het hele gebit vervangen. 

Om ervoor te zorgen dat er een stabiele basis te vinden is voor een prothese, komt een implantaat goed van pas. Hierdoor is het namelijk mogelijk om een basis te hebben die helemaal vast blijft zitten. Voor veel mensen is het belangrijk om ervoor te zorgen om een tand implantaat te hebben voor de prothese. Hierdoor heb je geen last van een losse prothese. 

Functioneel en cosmetisch

Als het gaat om een implantaat, is het soms lastig om te weten of het gaat om een functioneel of een cosmetisch implantaat. In de meeste gevallen is het namelijk een combinatie tussen deze twee. Implantaten worden namelijk gebruikt voor de functie van de tanden en tegelijkertijd om het gebit er beter uit te laten zien. Dit is natuurlijk een belangrijke combinatie om gebruik van te maken. 

Doordat een tand implantaat zowel functioneel als cosmetisch is, is het mogelijk om een prettige combinatie tussen deze twee te hebben. Zo kun je ervoor zorgen dat ongezonde tanden vervangen worden door goed uitziende, praktische kunsttanden. 

Implantaten voor een kunstgebit

Voor een kunstgebit wordt er ook regelmatig gebruik gemaakt van implantaten. Dit heeft ermee te maken dat implantaten ervoor zorgen dat het kunstgebit ook goed vastgemaakt kan worden. Zo wordt er gebruik gemaakt van implantaten bij een kunstgebit, zoals een all on 4 gebit of een klikgebit. Beide maken op een andere manier gebruik van de implantaten. De implantaten werken hier net als bij normale tanden als de tandwortels. Hierdoor is het mogelijk om een stabiele basis te hebben voor de tanden. Een tand implantaat komt dan ook goed van pas.